zaterdag 1 augustus 2009

Zaterdag 21ste dag: Monte Verde


Vandaag een actief programma met een Canopytour en een wandeling over the 8 Hanging Bridges. Voorafgaand rustig opgestaan en ontbeten. Om 10 uur opgehaald. Nadat verschillende hotels aangedaan waren op naar het Selvaturapark. Dit park bestaat uit 15 kabelafdalingen en een Tarzanswing. Volgens de folder "the only one in the real cloud forest". Een hele organisatie met veel toeloop.
Onze outfit werd aangemeten en daarna gingen we met de groep opweg. Vooraf kregen we instructie, maar haha wij hadden natuurlijk al geoefend in Panama... Al was dat (bleek lalter) maar een peuleschilletje bij wat we nu moesten overwinnen. Korte, snelle stukken werden afgewisseld met hele lange stukken, waarbij je de overkant vaak niet kon zien. Het was dus wel weer even wennen en volgens Luke niet te doen omdat de begeleiders niet te begrijpen waren.. :) Na verloop van tijd kregen we echter allemaal de smaak te pakken en suisden we over en door het nevelwoud. Er was zelfs een afdaling waarbij je met z'n tweeen tegelijk moest. Echt super spectaculair!
Halverwege het parcour konden we voor Tarzan spelen. Vanaf een plateau op 10 meter hoogte naar beneden springen om aan een touw te swingen door het bos. Dat was even slikken. Maar we hebben het allemaal gedaan en als je eenmaal van het plateau afgesprongen was, was het echt kicken... Daarna verder met de Canopytour. Moe, hongerig, dorstig, maar zeer voldaan waren we na afloop. Weer een super ervaring. Na een lunch hebben we de wandeling over de Hanging Bridges gemaakt. Niet zo spectaculair, maar ook erg leuk om te doen. Schitterend om boven de toppen van het woud te kunnen lopen op ijzeren bruggen (zoals de Golden Gatebridge) die regelmatig heen en weer swiepten. Het uitzicht was prachtig, dus weer leuke foto´s gemaakt. Na deze tocht, teruggebracht naar ons hotel. Nu gaan we zo lekker eten en nakletsen over vandaag.... Morgen alweer de laatste dag in Costa Rica. De tijd vliegt....

4 opmerkingen:

 1. Hallo (klein)kinderen! Hier een regenachtige zondagmorgen. Het zit er voor jullie bijna op in C.R. Geniet nog maar van deze laatste dag. Wat een griezels. die kroko,s.! Zo,n canopytour lijkt me fantastisch. FC Utrecht heeft met 1-0 gewonnen van RKC (v.Wolswinkel).Jet c.s. hebben nu vakantie. Ze gaan een week naar Schaijk(trekkershut) en dan naar Dalfsen.(bungalow). Liefs, oma M.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi,
  even jullie verhalen bijgelezen. Nog geen kans voor gehad gezien de omstandigheden.Nu alles weer rustig.
  Werkelijk fantastische reis! Daar kan Dalfsen toch echt niet tegenop...Veel plezier nog en kunnen we de boodschappen vast doorgeven voor New York?
  Groet
  Jet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo, weer eens een reactie van ons, hebben net de hele afgelopen week gelezen, wat een super reis maken jullie zeg en alles gaat zo soepeltjes, spannende activiteiten en veel natuur, fijn hoor, willen jullie straks nog wel terug? Dan is het gewone NL leven maar saai haha.
  Lezen het wel weer, fijne tijd, geniet van alles!
  Liefs Sonja en Jelle

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo mannetjes, alles oke daar? Zo te lezen wel!! Wij zijn ook weer in het land en missen Spanje nu al!!
  Marco komende week nog vrij, gaat schilderen, en ik ga dinsdag weer werken, helaas.
  Nou genieten jullie nog maar even van alles.
  Gaan straks lekker een gehaktbal eten met gekookte aardappels!! Missen jullie het Nederlands eten niet een beetje?
  Nou groetjes uit IJsselstein.

  Marco en Hendy Dor

  BeantwoordenVerwijderen