vrijdag 31 juli 2009

Vrijdag 20ste dag: Monte Verde


Deze dag stond in het teken van krokodillen spotten. Dus wederom vroeg uit de veren, want onze gids zou om 8 uur voor de deur staan. Dat werd ietsjes later ivm een "flat tire" van zijn auto. Dat mocht de pret niet drukken. De gids bleek een uitstekende te zijn. Eerst reden we langs de poelier om wat kippeboutjes te scoren. Krokodillo`s hebben namelijk wel honger. Daarna nog een stop langs de weg gemaakt ivm "macao`s" in de bomen. Wat een mooie beesten zijn deze papagaaien! Bij een brug nog gestopt, omdat onder en naast de brug een dozijn krokodillen lagen. Na een aantal kilometers over asfalt reden we de rest over een onverharde weg. Dit zou voor deze dag ook niet de laatste blijken te zijn. Na vele hobbels kwamen we aan op een mooie lokatie aan de Rio Grande Tarcoles. We gingen op de boot met Jungle Crocodile Safari. Met de boot door de mangrove varen. Wat voor de vakantie onze voorstelling was van beesten in de natuur, troffen we hier echt helemaal aan. Allerlei soorten vogels (o.a. de witte Ibis en de Ajaia ajaja: roze vogel), Macao`s, kleine krokodillen, Jesus Christ Lizard (loopt over water) en ga zo maar door. De geheugen kaart van de Canon begint voor de tweede keer al weer vol te raken! Ja..en toen gebeurde het waar voor wij kwamen...Wij zagen een hele grote (mannetje) krokodil in de richting van onze boot zwemmen. Dat betekende dat hij honger had. De gids sprong op de kant en sloeg met de kipppenbout op het water. De kroko kwam vervolgens rustig aan zwemmen en liep de kant op. Wat een beest! Happen kon hij als de beste. Met een flinke bijt, had hij zijn prooi binnen. Fantastisch om te zien. Het tweede boutje volgende snel. Daarna terug naar de thuisbasis van de boot voor een heerlijke lunch (rijst met kip en fruit toe). Daarna via een andere weg terug naar de verharde weg en de bewoonde wereld. Onze gids reed ons voor tot vlak aan de afslag naar Monteverde. Het eerste stuk de bergen in, ging vrij goed. De laatste 20 km ging weer over een onverharde weg. Uiteindelijk kwamen we aan bij Family Trapp Lodge. Deze lodge ligt pal tegen het nevelwoud aan. De rest van de avond maar binnen gebleven vanwege het slechte weer.

2 opmerkingen:

 1. Hallo, het is zaterdagmorgen . weer genoten van jullie verhalen. Heb alle genoemde beestjes via internet bekeken. Het is wat anders dan merels en mussen! Ook het verhaal over het vliegtuig opgezocht. Interessant. Kan alleen de "Twin Sisters"niet plaatsen. Vandaag moet de FC tegen RKC spelen. Family Trapp Lodge. Iets met the Sound of Music van doen? Veel plezier in Monteverde. Groetjes Oma M.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha luitjes,

  Paar dagen voor mijn werk weg geweest, dus vandaag maar even de tijd genomen om bij te lezen.
  Denk dat het een superreis is! Veel afwisseling en veel dingen zien en doen die je normaal in Elspeet op de Veluwe niet zo gauw kan doen.
  Ga ik het dan toch meemaken en foto's van wilde dieren zien (de kroko's)?
  Wordt dan wel na onze vakantie, want morgenochtend rijden we naar het zuiden. Veel plezier nog met de rest van de reis en natuurlijk zal ik de laatste verslagen nog gaan lezen.

  groetjes,
  Bauke

  BeantwoordenVerwijderen