maandag 3 augustus 2009

Maandag 23ste dag: New York (USA)


04.15 uur ging de wekker, want de taxi zou een uur later ons oppikken voor de tocht naar het vliegveld van San Jose. Wederom strak op tijd vertrokken we met driver Walter. Op de luchthaven eerst 26 dollar pp vertrekbelasting betaald. Daarna tientallen formulieren tig keer invullen. Bij het inchecken hadden we te veel aan gewicht en wel 800 gram! Dus een schoen en een riem uit de koffer van Henk gehaald en in zijn rugzak gestopt. Koffers weg, wij aan de koffie en de broodjes. Ook de laatste colones nog even opgemaakt aan choco en mentos. Ellis moest zich bij het boarden nog net niet helemaal uitkleden, maar het leek er wel veel op. Moet je ook maar geen deo meenemen. Vlucht CO 1797 vertrok op tijd. Na 04.40 uur landden we met een harde knal op de luchthaven van Newark. De douane was deze keer heel soepel en onze koffers waren er heel erg snel. Met de Airshuttle naar Pennstation in Manhatten (midtown) gereden. Een tocht van iets meer dan een half uur. Omdat ons hotel Carter op street 43 was gelegen en Pennstation op 33, hebben we een taxi naar het hotel genomen. Oei, wat een stad. We kregen tijdens de rit gelijk een indruk van New York. We reden langs Madison Square Garden, over Broadway in de richting van Times Sq. Hotel Carter ligt 1 blok van Times Sq. Perfect dus. Het hotel stelt niet zoveel voor. Erg vervallen. We hebben kamer 2321, dus gelegen op de 23ste verdieping. Het uitzicht is prima en er staan twee grote kingsizebedden. Koffers neergezet en snel de omgeving verkend. We keken onze ogen uit. De dollars vlogen uit onze portemonnees. Genoeg winkels om ons de komende tijd te vermaken. Inmiddels zijn we terug in het hotel. Volgens het nieuws was het vandaag voorlopig de warmste dag van de zomer in NY geweest (80F). We gaan even bijslapen. Morgen zeker meer.

2 opmerkingen:

 1. welkom in new york! Heeft het hotel echt 700 kamers!!! zoals ik gelezen heb? Ook gelezen dat het niet veel soeps is. Jullie vlucht vanaf San Jose naar Newark heb ik helemaal kunnen volgen. Leve het internet! Via een overzichtskaartje kon ik steeds volgen waar het vliegtuig zich bevond.Het is hier nu rustig/moet wel voor de cavia,s en wandelende takken zorgen.Veel plezier daar. Liefs Oma M.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wat een overgang moet dat zijn van de groene
  jungle naar de asfaltjungle,van het rustige costa rica naar het drukke N.Y.morgen nog het spectakel van de baseball wedstrijd en dan is
  jullie vacantie voorbij.vraag:wanneer vliegen
  terug?morgen komt chap bij ons.H en E gaan zonder de kids 3 dagen weg naar zeeland.
  liefs en groeten van ma en pa v.W.

  BeantwoordenVerwijderen