maandag 20 juli 2009

Zondag 8ste dag: Las Lajas

Dit is echt waar! Geen wekker die hier tegen op kan. Wakker gemaakt worden door het gebrul van brulapen en door het gekrijs van papegaaien. Nou dan zit je wel rechtop in je bed..hoor! Wat een start van de dag. Daarna vlug in de kleren om met een bootje de zee op te gaan om te vissen, walvissen en dolfijnen te spotten. Twee van de drie is gelukt. Op open zee werden de twee hengels uitgegooid. Ellis en Luke hielden een wedstrijd wie de eerste vis zou vangen. Na enige tijd had Luke beet. Met behulp van de schipper en met veel moeite werd een grote tonijn binnengehaald. Best wel zielig vond Gwen. De tonijn ging in het "blik" en we voeren verder zoekend naar de .....Door het slechte weer, regen en onweer, waren we genoodzaakt om te keren. Net voordat we zouden teruggaan, zagen we tientallen tuimelaars voor en naast onze boot te voorschijn komen. De kids voorop de boot om foto's te maken van de speelsheid van deze dolfijnen. Prachtige belevenis! Als het weer niet zo slecht was geweest, hadden we vast en zeker ook nog walvissen gespot. Na een lekker ontbijt, waarbij de papegaai mee at van Ellis haar ommelet, vertrokken we richting onze volgende bestemming...Las Lajas.
Een prachtige rit, bracht ons terug naar de Panamerican Highway. Het landschap van Panama is heuvel en bergachtig. Ook is het erg groen. Vele leuke en kleurrijke huisjes staan langs de kant van de weg. Ook veel kinderen die langs de weg lopen op weg naar hun school. De kids gaan in uniform naar school. Ze zien er goed verzorgd uit. Er reizen veel mensen met de plaatselijke bus. Ook deze mensen staan langs de weg te wachten op hun vervoer.
In Las Lajas hadden we een kamer geboekt in het Beach Resort. Dit resort lag direct aan het strand en was voorzien van een klein zwembad. Heerlijk in de zon gelegen en gedoken in de hoge golven. 's avonds een potje boerenbridge gespeeld. Vroeg naar bed.

3 opmerkingen:

 1. Hallo luitjes; Leuk weer eens iets van jullie avonturen te lezen. Ik geniet mee. Zoek alles op via Google Earth. Mooie stranden hoor, dat is wat anders dan het ,Hens.! Al last van muggen?
  Re: Desert Cops: Er staat een leuk stukje in de Nieuwbode. Henk bedankt voor het bellen. Veel plezier op jullie verdere reis. Groetjes, Oma M.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo allemaal!
  Wij genieten ook volop van jullie mooie reis! Leuk om alle bekende stekjes weer te zien. Veel plezier nog en wij blijven jullie volgen.
  Cynthia, Treasury Travel

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi globetrotters,

  Zo te zien vervelen jullie je nog geen moment.
  Ik lees dan wel over al die tuimelaars, maar dan verwacht ik er volgende keer wel een foto naast als keihard bewijs!

  groetjes,
  Bauke

  BeantwoordenVerwijderen