maandag 13 juli 2009

Zondag 1ste dag: We zijn op weg.


De start was goed. Weggebracht door Sonja. Veel regen bij het uitstappen op Schiphol. Dus gauw de koffers gepakt en naar binnen om in te checken. We konden gelijk door. Voor dat we het wisten, zaten we aan de koffie en de eerste muffins van de vakantie. De vlucht ging op tijd. Het vliegtuig van Continental Airlines was helemaal top. We hadden een eigen videoscherm. Veel keus in films (40 stuks), videogames, blackjack en nog heel veel meer. De verzorging onderweg was heel goed. Wel eens warm eten gehad om 10.40 uur? "chicken or meat, sir?, was dan ook een verrassing. Het heeft zeker gesmaakt.
Tijdens de landing hadden we goed zicht op de skyline van Manhattan. We konden het vrijheidsbeeld heel goed zien! Op de luchthaven plaatsgenomen in een typisch Amerikaanse eetschuur, Ruby´s genaamd. Lekker aan de friet, ijs met een muffin en 4 hele grote dieet coke´s.
Daarna begonnen we met het wachten op de volgende vlucht. Vliegveld Newark was wel oké. Leuke shops, maar helaas geen internet waar Gwen zich zo op verheugd had.

De vlucht naar Panama leek vervolgens op tijd weg te gaan. Er stond alleen een file van vliegtuigen te wachten om de lucht in te gaan. Toen wij net aan de beurt waren, werd het vliegtuig echter van de vertrekbaan afgehaald. De reden, ja je gaat het niet geloven, was dat we niet over Florida konden vliegen ivm de lancering van de .....Space Shuttle! Na 45 minuten wachten, konden we uiteindelijk vertrekken. Op de luchthaven van Panama City werden we keurig opgehaald door onze chauffeur (guide) voor de komende dagen. Moe vielen we uiteindelijk om 00.30 uur plaatselijke tijd in slaap. Het tijdsverschil is 7 uur met Nederland. Wij gaan zo ontbijten (07.33 uur plaatselijke tijd) dus bij jullie.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten