woensdag 22 juli 2009

Dinsdag 10de dag: Isla Colon

Na een ´mager´ ontbijt hebben we lekker geslenterd door de straten van Isla Colon. Leuke winkeltjes met allerlei souveniers. Op straat lopen veel jongens rond die boottochtjes aanbieden. "You need a boot sir" is dus een veel voorkomende vraag. Binnengelopen bij duikschool La Buga Dive. We maakten een afspraak om met z'n allen in de middag te gaan duiken. Luke en Gwen voor een scuba dive en wij voor 2 duiken. Snel naar het zwembad voor een frisse duik om ons rond 1 uur weer te melden bij de duikschool. De kids kregen eerst een instructiefilm te zien. Daarna spullen passen, duikset in orde maken en in de boot stappen. Omdat er meerdere mensen meegingen, vertrokken we met twee boten naar de eerste duikstek, The Gardens. Wij gingen met een divemaster mee voor een prachtige duik. Niet veel vis gezien, maar wel heel veel koraal. Toen we boven kwamen, waren de kids nog onder water. Luke kwam vervolgens boven water, omdat hij problemen had met het klaren van zijn oren. Gwen bleef nog even weg. Nadat iedereen weer aan boord was, voeren we naar de tweede stek, Hospital. Het was inmiddels al laat. Het begon al een beetje donker te worden. Deze tweede duik was kort en onrustig en het zicht was wat beperkt. Snel terug naar de duikschool voor het schoonmaken van de spullen. Het was een mooie ervaring om bij Islan Colon te duiken.'s avonds gegeten aan en boven het water. Het diner werd begeleid door de "broer" van Bob Marley. Hij speelde uiteraard nummers van Bob. Na afloop kwam hij nog even een praatje maken en stelde de volgende vraag: what is the best Nation?...........a donation! Gelukkig met zijn dollars verliet hij het restaurant. Lekker slapen en morgen weer een dag.

3 opmerkingen:

 1. Hey luitjes,

  Ik verbaas mij er toch iedere keer weer over dat je op de meest verlaten plaatsen op deze aardkloot pinautomaten tegenkomt, die nog weten dat je geld op de bank hebt staan!
  Zo te lezen een supervakantie!

  groetjes,
  Bauke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo luitjes
  heel leuk jullie belevenissen van de laatste
  4 dagen te lezen,wat een mooie en bijzondere reis
  maken jullie.we kijken nu al weer uit naar het
  volgende reis verslag.
  geniet er lekker van en doe voorzichtig.
  bij ons gaat alles goed.
  liefs en groeten van ma en pa v.W

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai hai
  Leuk dat jullie samen hebben gedoken, wat een ervaring he, om dat met je kinderen te doen.Zo te lezen hebben jullie het prima naar je zin, houden zo!!!Veel liefs, Agnes.

  BeantwoordenVerwijderen