zaterdag 7 februari 2009

Route Panama en Costa Rica

mappanamacountry

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

12 juli (dag 1): Vertrek vanaf Amsterdam, via New York, naar Panama City. Vliegen doen we met Contnental Airlines. Daar verblijven we in hotel Huacas in een gezellige uitgaansbuurt met vele restaurantjes.

13 juli (dag 2): Citytour Panama met een privé chauffeur: Panama Viejo, Casco Antiguo, Causeway, Panama kanaal met de Miraflores Locks.

14 juli (dag 3): Excursie naar het indianendorp Embera. Per kano over de rivier Rio Chagres.

15 juli (dag 4): Huurauto in ontvangst nemen en op weg naar El Valle. Overnachting in hotel Los Capitanes.

16 juli (dag 5): Verblijf in El Valle. Veel te beleven: regenwoud, raften, hiken, canopytour etc.

17 juli (dag 6): Pittige reisdag. Van El Valle naar Playa Venado. Verblijf in hotel La Playita.

18 juli (dag 7): verblijf in Playa Venado. Veel natuur en aan de kust. Vele vogel- en diersoorten. Isla des Canas is een aanrader.

19 juli (dag 8): Wederom een pittige reisdag door het schittenrende landschap van Panama. We rijden naar Las Lajas. We verblijven in een nieuw hotel aan een immens groot strand, namelijk hotel Las Lajas Beach Resort.

20 juli (dag 9): Vertrek naar de Bocas del Toro eilanden. We laten onze huurauto achter in de haven van Almirante en varen naar Isla Colon. Daar overnachten we in hotel Swans Cay voor een aantal dagen.

21/22 juli (dag 10 en 11): Verblijf op Isla Colon. Een walhala voor surfers, duikers en snorkelaars. Dolfijnen spotten of varen naar een onbewoond eiland.

23 juli (dag 12): Met de boot naar de haven van Almirante. Huurauto oppikken en rijden naar het bergdorpje Boquete. Verblijf in hotel Isla Verde.

24 juli (dag 13): Boquete.Veel te zien: vulkaan Baru, raften klasse III en IV, paardrijden, hot springs, koffietour, gezellig eten en drinken.

25 juli (dag 14): De ochtend verblijven we nog in Boquete. Eind van de middag rijden we naar David alwaar de huurauto zal worden ingeleverd. Verblijf in hotel Gran Nacional.

26 juli (dag 15): Op weg naar Costa Rica. Opgehaald door een chauffeur die ons over de grens brengt van Panama en Costa Rica. Op weg naar Palmar Sur. Met een busje rijden we vervolgens naar de haven alwaar we in een bootje stappen op weg naar het natuurgebied Corcovado. Onderweg vele dieren te zien: krokodillen, alligators, leguanen, luiaarden en vele vogelsoorten. Varen dwars door de mangrove. We verblijven in de jungle met uitzicht op de oceaan. Verblijf in Aquila de Osa.

Costa-Rica-Map-large

27 juli (dag 16): Verblijf in de jungle. Op zoek naar apen en veel meer.

28/29 juli (dag 17/18): Terug met de boot naar Palmar Sur. Met een nieuwe huurauto naar Manuel Antonio. We rijden langs de kust. De stad van de hippies. Aanrader is National Park Manuel Antonio. Verblijf in hotel Casitas Eclipse.

30 juli (dag 19): Op weg naar de kustplaats Jaco Beach. Een trekpleister voor surfers ivm de hoge golven. Overnachting in hotel Mar de Luz.

31 juli (dag 20): Deze dag staat in het teken van de krokodillen. Per paard door de oude Hacienda, dwars door velden en bossen. Met de boot de Tarcoles rivier op. Guacalillo is de habitat van 's wereld grootste krokodillenpopulatie. Er zijn ook veel papagaaien te zien. Vervolgens met de auto naar het bergdorpje Monteverde. Verblijven in hotel Family Trapp Lodge.

1 aug (dag 21): Verblijf in Monteverde. Canopytour of de Hanging Bridges, wat zou het worden? Verblijf bij de familie Von Trapp.

2 aug (dag 22): Op weg naar San José. San José verkennen. Aldaar de huurauto inleveren. Verblijf in hotel Vesuvio.

3 aug (dag 23): In de ochtend vertrek naar New York.

2 opmerkingen:

 1. Hoi,

  Ik ben niet bekend in die regio, maar als ik de route zo bekijk, dan hoeven jullie je geen dag te vervelen. Lijkt mij erg afwisselend en mooi. Ben benieuwd naar jullie ervaringen.

  Groetjes,
  Bauke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bauke,

  Bedankt voor je reactie. Reizen door Panama schijnt heel bijzonder te zijn. Ik zie er erg naar uit. Ook jullie site hou ik in de gaten. Ziet er heel aantrekkelijk uit. Ik ga je nog een keer bellen over technische vragen betreffende mijn blog. Henk

  BeantwoordenVerwijderen